Web Analytics Made Easy - Statcounter

با افتتاح آزمایشگاه جامع تحقیقات علوم پزشکی گناباد، امکان تشخیص فوری عفونت‌های بالینی مهیا شد.

به گزارش قدس آنلاین، جواد باذلی با اشاره به افتتاح آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی گناباد اظهار داشت: برای راه‌اندازی این آزمایشگاه تاکنون ۳ میلیارد تومان هزینه شده و تجهیزات دیگری با اعتبار ۵ میلیارد تومان هم در دست تهیه است که در ماه آینده نصب و راه‌اندازی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به شیوع بیماری کرونا خاطرنشان کرد: به رغم همه پیشرفت‌های علمی در حوزه پزشکی و سلامت، هنوز یافته‌های قطعی درمانی و پیشگیرانه در این حوزه به دست نیامده که این نشان می‌دهد باید بیش از پیش حوزه پژوهش در علوم پزشکی تقویت شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد با تاکید بر اینکه تحقیقات و پژوهش در حرکت دانشگاه به سمت دانشگاه‌های نسل سه مهم و اثرگذار است، گفت: خوشبختانه با همت و همکاری خوبی که در معاونت تحقیقات و فناوری وجود دارد، این حرکت با سرعت خوبی در حال انجام است.

باذلی راه‌اندازی آزمایشگاه جامع تحقیقات را مرهون حمایت‌های وزارت و تلاش همکاران حوزه تحقیقات برشمرد و عنوان کرد: آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی گناباد با دارا بودن تجهیزات کامل و امکانات آزمایشگاهی روز دنیا، زیرساخت و بستر مناسبی را برای انجام پژوهش‌های علمی و تحقیقات اعضای هیئت علمی، استادان و محققان فراهم کرده است.

وی با قدردانی از تلاش همه دست‌اندرکاران، اظهار امیدواری کرد که این آزمایشگاه بستری مناسبی برای انجام پژوهش‌های علمی در جهت تولید علم و ایجاد محصولات دانش بنیان فراهم کند.

شهلا خسروان معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گناباد هم با بیان اینکه این آزمایشگاه با ۷۰۰ متر مربع زیربنا در دو طبقه واقع شده است، اظهار امیدواری کرد که برای ارتقای آن در سال‌های بعد تا ۱۵۰۰ مترمربع افزایش یابد.

وی افزود: آزمایشگاه جامع تحقیقات این دانشگاه در راستای اهداف کلی آزمایشگاه‌های جامع کشور مبنی بر ارائه خدمات آزمایشگاهی استاندارد به محققان دانشگاهی راه‌اندازی شده است.

وی خاطرنشان کرد: این آزمایشگاه با تجهیزات و امکانات به روز و پیشرفته، فضای مناسبی را در اختیار دانش پژوهان و پژوهشگران دانشگاه و سطح شهرستان قرار می‌دهد.

جلال مردانه مدیر پژوهش دانشگاه علوم پزشکی گناباد و رئیس آزمایشگاه جامع تحقیقات نیز درباره تجهیزات و خدمات این آزمایشگاه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در گناباد اظهار داشت: آزمایشگاه جامع تحقیقات شامل آزمایشگاه سلولی مولکولی، آزمایشگاه فیزیولوژی و فارماکولوژی، آزمایشگاه آنالیز دستگاهی، آزمایشگاه میکروب شناسی بالینی و مواد غذایی، هرباریوم و آزمایشگاه نانوبیوتکنولوژی و آزمایشگاه‌های آلودگی صوتی، آلودگی هوا و ارگونومی است.

وی افزود: با توجه به دستگاه‌های موجود در بخش‌های مختلف آزمایشگاه، به ویژه در بخش سلولی مولکولی، این آزمایش خواهد توانست خدمات پژوهشی و تخصصی تشخیصی بسیار خوبی در سطح شهرستان گناباد و شهرستان‌های مجاور ارائه کند.

مدیر پژوهش دانشگاه علوم پزشکی گناباد تصریح کرد: از این آزمایشگاه به ویژه در حوزه تشخیص تخصصی عفونت‌های بالینی می‌توانیم کمک بگیریم که به جای ارسال نمونه‌ها به تهران یا مرکز استان، با استفاده از دستگاه‌های خریداری شده در همین آزمایشگاه موارد تشخیصی تخصصی را انجام دهیم و در کوتاهترین زمان، نتیجه آزمایشات را در اختیار پزشک قرار دهیم تا بهترین تصمیم درمانی گرفته شود.

مردانه ادامه داد: آزمایشگاه جامع تحقیقات با دارا بودن دستگاه‌هایی همچون Real-Time –PCR، PCR الایزا، هود بیولوژیک کلاس دو، و کلاس سه، انکوباتور معمولی و Co۲ دار، شیکر انکوباتور، سونیکاتور، میکروسکوپ های معمولی، فلورسنت و اینورت، میکروسانتیریفیوژهای معمولی و یخچال دار، سانتیریفیوژ، فریزرهای ۲۰- و ۸۰-، دستگاه یخ ساز، سیستم کشت خون اتوماتیک BACTEC در زمینه‌های تحقیقاتی، خدمات تشخیصی، کشت سلولی، آنالیز دستگاهی و مطالعه بر روی حیوانات آزمایشگاهی ارائه خدمت خواهد کرد.

وی با بیان اینکه   Hplc و Gc-Mass جزو دستگاه‌های آنالیز هستند که برای خرید آنها اقدام شده افزود: اقدامات لازم برای خرید دستگاه‌های مورد نیاز گروه‌های بهداشتی هم انجام و قراردادهای مربوطه منعقد شده که پس از انتقال و نصب، راه‌اندازی خواهند شد.

رئیس آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی گناباد با بیان اینکه با راه‌اندازی این آزمایشگاه، ضمن افزایش فضاهای تحقیقاتی، امکانات و تجهیزات به روز و استانداردی در اختیار محققان قرار می‌گیرد، اظهار امیدواری کرد که راه‌اندازی آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه، در ارتقای پژوهش‌های کاربردی و موثر اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی در حوزه علوم پزشکی موثر باشد.

منبع: تسنیم

انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد افتتاح ازمایشگاه جامع تحقیقات آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه دانشگاه علوم پزشکی گناباد راه اندازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۰۶۴۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انجام سالانه ۲ میلیارد آزمایش پزشکی با حداقل خطا در کشور

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا زالی، در پانزدهمین کنگره بین‌المللی و بیست و یکمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران در مرکز همایش‌های برج میلاد، همکاران علوم آزمایشگاهی را پیش‌قراولان نهادینه‌سازی کیفیت ارایه خدمات سلامت دانست و افزود: مفهوم کیفیت، وام‌دار کارشناسان و متخصصان علوم آزمایشگاهی است. هیچ بخشی از نظام سلامت به میزان علوم آزمایشگاهی پایبندی به حوزه کیفیت را تجربه نکرده است.

وی با اشاره به اینکه کمتر دانشجوی علوم آزمایشگاهی است که به شاخص‌های کیفی این رشته آشنا نباشد، گفت: از سال ۱۳۸۶ که شاخص ISO ۱۵۱۸۹ وارد مجموعه مدیریتی و نظارتی آزمایشگاه‌ها شد که هر دو مولفه مدیریتی و تکنیکال در آن ممزوج است. توجه سیستماتیک فرآیند محور به اصول کیفیت با نگاه سامانگر متخصصان ازمایشگاهی، تضمین کیفیت در این حوزه را به همراه دارد.

زالی با تاکید بر جایگاه انکارناپذیر علوم آزمایشگاهی در نظام سلامت، تصریح کرد: در کالبد سلامت پیاده سازی اصولی هیچ جزئی اعم از تشخیص، پیشگیری، غربالگری، درمان، پیگیری و رصد اجتماعی بدون علوم آزمایشگاهی محقق نخواهد شد.

وی ادامه داد: در سال‌های اخیر وابستگی به علوم آزمایشگاهی با وجوه متنوع‌تر و جذاب‌تری همراه شده است.

زالی گفت: علوم آزمایشگاهی از حرفه‌هایی است که سند مستند و قابل ارجاع در اختیار مراجعه کننده و بیمار قرار می‌دهد. این سند افتخارآمیز، پیامدی است که خروجی تلاش‌ها، کیفیت سنجی و اصالت کاری کارشناسان و متخصصان را نشان می‌دهد.

وی، برای درک بهتر نقش علوم آزمایشگاهی در نظام سلامت، عنوان کرد: در حال حاضر شش هزار آزمایشگاه تشخیص طبی در عرصه سلامت مشغول به فعالیت هستند که از این تعداد ۲ هزار و ۳۰۰ آزمایشگاه توسط بخش خصوصی اداره می شود.

زالی از انجام سالانه بیش از ۲ میلیارد آزمایش با حداقل خطا در سطح کشور خبر داد و گفت: همکاران علوم آزمایشگاهی به رغم تمام سختی‌ها و خسارت‌های اقتصادی، همواره با نظام سلامت همراه بودند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه بر اهمیت به‌روز بودن دانش فراگیران، کارشناسان و متخصصان تاکید کرد و گفت: جهان پزشکی امروز در آستانه تحول بزرگی است، در همین راستا همکاران علوم آزمایشگاهی باید آماده دگردیسی جسورانه برای انطباق با یافته‌های نوین آزمایشگاهی باشند.

وی تصریح کرد: لزوم بهره‌گیری از ظرفیت هوش مصنوعی نباید نادیده گرفته شود، چراکه قدرت یادگیری این ابزار می‌تواند نقش مهمی در گرفتن نمونه، آنالیز کردن، کیفیت سنجی و تشخیص دقیق ایفا کند. علوم آزمایشگاهی باید در مسیر پزشکی فرادقیق و پزشکی فردمحور گام بردارد تا در شکاف علم روز غرق نشود.

زالی در پایان گفت: در عین افتخار به خدمت‌رسانی‌های میهن دوستانه همکاران علوم آزمایشگاهی در روزهای سخت، در مسیر نوآوری و فناوری‌های نوین باید شتابان حرکت کرد.

کد خبر 6093877 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • رونمایی از دستگاه میکروب‌شناسی در ایران
  • رونمایی از دستگاه میکروب شناسی در ایران
  • رونمایی از دستگاه میکروب‌شناسی در نمایشگاه علوم آزمایشگاهی
  • رونمایی از دستگاه میکروب شناسی در کنگره علوم آزمایشگاهی
  • ۸۱ پروژه بهداشت و درمان گیلان آماده بهره برداری
  • سالانه ۲ میلیارد آزمایش پزشکی در کشور انجام می شود
  • انجام سالانه ۲ میلیارد آزمایش پزشکی با حداقل خطا در کشور
  • مجتمع آزمایشگاهی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی البرز افتتاح شد
  • آزمایشگاه های بالینی پایگاه اصلی نظام سلامت هستند
  • آغاز پانزدهمین همایش بین المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی